Інвестиційна ідея

Високошвидкісна бездротова широкосмугова All-IP-система передавання даних операторського класу. Бездротова альтернатива оптоволоконних каналів зв’язку, що швидко розгортується для важкодоступних та економічно нерентабельних територій.

 

Ринок

  • Капітальні вкладення в транспортні мережі зв’язку у світі: 2007 рік – $14 млрд., 2012 рік (прогноз) – $23 млрд., найбільші капіталовкладення – Східна Європа.
  • Інвестиції у бездротові Beckhaul-мережі у світі: 2010 рік – $7,2 млрд., 2013 рік (прогноз) – $11 млрд.
  • Телекомунікаційний індекс розвитку України – лише 4,81.

 

Переваги

Власність, патент на технологію № 26552 – спосіб передавання даних. Можливість маловитратної розробки досконаліших і дешевших зразків (у компанії працюють висококласні фахівці для повного циклу розробки microwave-modem-software).

 

Конкуренція

Основні світові конкуренти: CBNL (Великобританія), Infinet (Росія), SAF (Латвія), Sitronics (Греція).

В Україні конкуренція виробників відсутня. Технологія BARS на даний момент перебуває на світовому рівні і здатна скласти значну конкуренцію відомим лідерам.

Фінансові показники

Обсяг необхідних інвестицій $2,5 млн.
IRR 35,04%
Термін окупності 76 місяців
NPV $1,6 млн.

 

Продукт

BARS – багатоцільова система бездротового зв’язку на платформі All-IP, що забезпечує швидкість передавання даних понад 1 Гбіт/с від базової станції в режимі «крапка-багатокрапка» на відстань до 30 км і на частотах вище 10 ГГц.

Пропозиція інвестору

До 49% у статутному капіталі в обмін на інвестиції у розвиток компанії у розмірі $2,5 млн.